Welke materialen worden gebruikt in een Grunhus?

De voornaamste grondstoffen die wij gebruiken zijn:

Western Red Cedar, PEFC-gelabeld Canadees cederhout van kwaliteit n°2 clear and better, duurzaamheidsklasse II. Dit hout is erg geschikt voor serres door zijn hoge vormstabiliteit, door zijn sterkte ondanks zijn lage gewicht en door zijn natuurlijke resistentie tegen schimmels en instecten. Dat het erg lekker ruikt is mooi meegenomen.

Gehard veiligheidglas van 4mm dik. Dit glas is erg sterk, veel sterker dan klassiek tuinbouwglas. Het is bestand tegen voetballen, hogel en de occasionele spade- of harkstaartimpact. Indien het toch breekt breekt het in duizenden kleine stukjes zodat u er zich niet ernstig kan aan kwetsen.
Slechts heel zelden hebben wij glas ter vervangen. De serres zijn bovendien zó ontworpen dat een glaspaneel makkelijk kan worden vervangen indien het toch zou breken.

Wij gebruiken uitsluitend inox schroeven en spijkers in de constructie. Ceder is namelijk erg gevoelig aan roestvlekken. De klinken, en scharnieren zijn eveneens in inox.

De raamopeners in het dak zijn voorzien van automatische raamopeners van het type Bayliss MK7. Deze zijn gemaakt in aluminium, ze zijn vorstvast en roestvrij. Ze zorgen ervoor dat uw dakramen zonder elektriciteit automatisch openen wanneer het te warm wordt in uw serre en automatisch sluiten wanneer het afkoelt. Dit gebeurt door een gel die uitzet bij opwarming en een veer die het raam sluit wanneer het koeler wordt. De veer zorgt er ook voor dat da dakramen niet overwaaien bij stormweer. De automatische dakramen behoeden uw serre voor oververhitting, zelfs wanneer u enkele dagen niet in de buurt bent.

Het dak van de serre kan worden afgewerkt met latten in gelakt aluminium om het dak volledig onderhoudsvrij te maken. Bepaalde serres hebben ook binnen in de serre dakverstevigingselementen in gelakt aluminium.

Onze serres zijn standaard voorzien van dakgoten en afvoerpijpen in kunststof. Optioneel kunt u kiezen voor een upgrade naar gelakt staal of gelakt aluminium.

Meer info en foto’s over de gebruikte materialen vindt u wanneer u een detailofferte bij ons aanvraagt.