Carson (in Hemlock Thermowood)

Onze Carsonserres zijn eigenlijk identiek aan onze Holdenserre, met dat verschil dat we er geen ceder maar Hemlock Thermowood voor gebruiken. We doen dit omdat ceder de voorbije jaren in sneltempo duurder geworden is en omdat die trend zich in de toekomst zal verderzetten. We doen echter geen toegeving op vlak van kwaliteit door deze houtsoort te gebruiken, wel integendeel.

Western Hemlock is een houtsoort die in dezelfde regio groeit als het ceder dat wij al gebruiken. Dit hout krijgt dankzij een thermische behandeling (vandaar de naam Thermowood) betere duurzaamheids- en vormstabiliteitseigenschappen dan het hout in zijn natuurlijke staat. Dit is zelfs in die mate zo dat het onder een betere duurzaamheidsklasse dan ceder valt. Bovendien is het hout (vanwege de sterke kostenstijging voor ceder) momenteel iets goedkoper dan het ceder. Alle redenen dus voor ons om een eerste model uit onze collectie ook in dit hout te maken. Op termijn gaan we ook de rest van de collectie aanbieden in Hemlock Thermowood.

Esthetisch is het hout erg gelijkaardig aan ceder, zowel wanneer het hout 'vers' is (net na plaatsing) als na vergrijzing. Zelfs voor een kennersoog is het moeilijk om het verschil te zien.