Atticus (in Accoya-hout)

De Atticus serre is de eerste serre in ons assortiment die niet uit ceder is gemaakt. We geloven sterk dat hout en ceder in het bijzonder het mooiste en meest geschikte hout is om serres uit te maken. Ceder is echter hoe langer hoe zeldzamer aan het worden. Hoewel we ook zouden kunnen kiezen voor andere soorten exotisch hout met gelijkaardige kwaliteiten willen we niet bijdragen aan de ontbossing van tropische gebieden. Ceder wordt in heel erg gecontroleerde omstandigheden gekweekt en geoogst maar voor veel andere houtsoorten is dat niet het geval. 

 

Nu is er een nieuwe soort hout op de markt die een oplossing kan bieden: Accoya. Accoya is hout zoals u het nog niet kent. De naam is een merknaam voor een product dat eigenlijk hout is dat een azijnzuurbehandeling heeft ondergaan. Dit gepatenteerde proces vormt een niet-behandelde houtsoort om tot een extreem duurzaam bouwmateriaal met de beste kwaliteiten van hout, afkomstig uit verantwoord beheerde lokale bossen, zonder toxische stoffen en met een vormstabiliteit die nog beter is dan die van Western Red Cedar. Het hout komt met een garantie tegen rot van 25 tot maar liefst 50 jaar. Het wordt ingezet voor allerlei bouwdoeleinden en wij zetten het sinds kort ook in voor serres. Hier kunt u meer lezen over Accoya. We zijn van plan om ook onze andere modellen in de toekomst naast ceder ook in deze houtsoort aan te bieden.

 

Qua design is de Atticusserre identiek aan de Holdenserre. Doordat het glas tot onderaan de serre doorloopt is ze naast voor het kweken op tafels of rekken ook geschikt voor het kweken van planten in volle grond of in potten die op de grond staan.

 

De zijwanden van de Atticus zijn 1.80m hoog en de lengte en breedte kunt u kiezen uit een aantal standaardafmetingen (zie prijslijst). Wij gebruiken voor al onze serres gehard veiligheidsglas. Alle Holden-serres zijn standaard voorzien van een volledig openscharnierende ventilatienok met automatische temperatuurregeling, wat zorgt voor een optimale temperatuur en luchtcirculatie. Bovenop de nok staat een sierlijst die in verschillende kleuren verkrijgbaar is. 

 

U kunt naar wens opties toevoegen om de serre helemaal naar uw wensen af te werken. Hier kunt u de verschillende opties bekijken.