Nelson

De populaire Nelson-serre is beschikbaar in drie stijlen. Ofwel kiest u ervoor om cederen zijpanelen tot op de door u gekozen hoogte in de zijkanten te bouwen, ofwel kiest u voor glas tot op de grond. Ook een combinatie van beide is mogelijk. Zijpanelen (max. 900mm, gratis optie op deze serre) zorgen voor een betere bescherming tegen vrieskou en extreme warmte en ze geven bovendien een extra landelijke look aan de serre. Wie kiest voor glas tot op de grond, zal merken dat de serre sneller opwarmt. Dat is goed is in het voor- en najaar, maarbetekent wel dat goede ventilatie vereist is in de zomer en in sommige gevallen verwarming in de winter. Serres met glas tot op de grond laten toe om in volle grond te zaaien. Wie kiest voor cederen zijpanelen, neemt wat zonlicht weg onderaan de serre. Vaak wordt in een dergelijke serre gezaaid in kweekbakken en pas later in volle grond geplant.

 

De Nelson is net als onze andere serres helemaal uit western red ceder gemaakt. Dat geeft de serre niet alleen een fraai uitzicht, de natuurlijke oliën in het hout zorgen er ook voor dat het hout zeer goed tegen rot en insecten beschermd is. Het hout geeft bovendien een betere isolatiewaarde dan andere houtsoorten en zeker dan metalen profielen. De automatische dakvensters en de optionele lamelventilatieramen maken het mogelijk om de ideale temperatuur en luchtcirculatie in de serre aan te houden. Het dak wordt standaard afgewerkt met dakprofielen in gelakt aluminium. Deze zorgen ervoor dat het dak goed waterdicht en volledig onderhoudsvrij is.

 

Net als bij onze andere modellen kunt u uit verschillende opties kiezen om uw serre te personaliseren. De opties kunt u hier bekijken.

 

Er bestaan 4 standaardbreedtes voor dit model. Elk van de breedtes is verkrijgbaar in 3 verschillende standaardhoogtes. Onderaan deze pagina vindt u een tekening van de 12 mogelijke gevelversies van deze serre.

Nelson NL ceder
nelson alle 12 vooraanzichten