Lage kweekkassen

Niet iedereen heeft de plaats om een grote serre in de tuin te zetten. Bij Grunhus hebben we daarom ook kweekkassen in het assortiment opgenomen. Deze kweekkassen maken het mogelijk voor mensen met enkel een terras of met een kleinere tuin om toch de voordelen van een serre in huis te halen. 

 

De lage kweekkas kan zowel vrijstaand als tegen een muur geplaatst worden. De open bodem wordt rechtstreeks op de grond geplaatst zodat er planten in volle grond gekweekt kunnen worden. Ook voor planten in potten zijn deze kweekbakken geschikt. In beide gevallen zijn de planten beschermd tegen weer en wind, kunnen ze profiteren van een betere kweektemperatuur en zijn ze veilig tegen ongedierte en vogels.

Net als de hoge kweekkassen worden de lage kweekkassen vaak ingezet door mensen met een tuin om plantjes op te kweken die later in volle grond worden uitgeplant (sla, bonen, bloemen,...) of om lage planten in om te kweken die een iets hogere temperatuur vragen dan de temperatuur die ons klimaat biedt.

 

De serres zijn gemaakt uit de beste kwaliteit ceder of in behandeld naaldhout. De dekselprofielen zijn steeds in ceder (ook wanneer de bak in behandeld naaldhout is). Het hout is licht en sterk, wat het mogelijk maakt om indien nodig de kas te verplaatsen. Het glas is 4mm gehard veiligheidsglas dat verbrijzelt wanneer het breekt. In het onwaarschijnlijke geval van glasbreuk is er daardoor veel minder kans op letsels. De kassen zijn afhankelijk van hun grootte voorzien van een verschillend aantal klapdeuren.

 

De kassen zijn beschikbaar ofwel in onbehandelde ceder ofwel in een kleur naar keuze. Onbehandelde ceder is aanvankelijk roodbruin en wordt na verloop van tijd mooi grijs.