Plaatsing

 

De installatie van onze serres gebeurt in verschillende stappen. Een goede fundering is een belangrijke eerste stap. Eenmaal de fundering in orde is kunnen wij de serre komen plaatsen. Voor we komen plaatsen, overleggen we goed met onze klanten hoe toegankelijk hun tuin is. Wij monteren in de meeste gevallen al grote delen van de serre in ons atelier om een snelle opbouw bij de klant mogelijk te maken. Het geharde veiligheidsglas van 4mm dat wij gebruiken komt pas in de serre eens alle onderdelen gemonteerd zijn.

 

Fundering en voorbereiding

De fundering waar de serre op geplaatst wordt, is van groot belang. De klant kan kiezen voor een volledige verharde fundering (tegels of beton), een boordsteenfundering of een gemetst muurtje. Het is belangrijk om de fundering mooi waterpas te maken en om ze voldoende goed in de grond te verankeren zodat de serre windbestendig is. Indien met boordstenen wordt gewerkt, is het vastzetten van de boordstenen met beton sterk aangeraden. De fundering wordt normaal door onze klant voorbereid. U krijgt van ons steeds gedetailleerde instructies, een 3D-tekening van uw serre en een plannetje van de te voorziene fundering. Uiteraard zijn wij ook steeds telefonisch of per mail voor advies bereikbaar.

muuropbouw.jpg
Concrete Pad Base ideal.JPG
IMG_20151127_112644.jpg
Ideal Round Greenhouse Concrete Pad.JPG
unnamed (3).jpg

Keuze van de standplaats

Bij het kiezen van de standplaats van de serre is het belangrijk om rekening te houden met de oriëntatie van de zon. De serre wordt best dwars op de oost-west-as, dwars op het zuiden geïnstalleerd indien u planten wil die heel veel warmte vragen in de zomer. Indien u uw serre op de noord-zuid-as plaatst gaat u in het voorjaar 's morgens vroeg al veel licht en warmte vangen met de serre. Op het warmste moment van de dag ga je op die manier iets minder zon vangen, waardoor je piektemperaturen vermijdt.

 

Let ook op met bomen die in de buurt groeien. Deze kunnen zowel door hun takken als hun wortels op langere termijn een bedreiging voor uw serre vormen. Ze kunnen er ook voor zorgen dat het licht wordt afgeschermd en dat de ondergrond te droog wordt gezogen in droge periodes.

 

U dient ook de wettelijke minimumafstand van de perceelgrens te respecteren. Wij raden aan om steeds te informeren bij de bevoegde instanties of u een vergunning nodig heeft voor de serre die u wenst te plaatsen of niet.

IMG_20171012_103816.jpg
IMG_20171012_131636.jpg
IMG_20171013_185300.jpg
IMG_20171014_131655.jpg